WordPress

WordPress brzina

Sljedećih 7 koraka pomoći će vam da shvatite koje stvari trebate učiniti kako biste ih ubrzali. Međutim, svatko ima nekoliko tajni za sebe.

1. Hosting

Ako ste bloger ili vam je potrebno mjesto za hostiranje vaše poslovne web stranice, ne očekuje vas ogroman promet i ne želite se brinuti o serverima, brzini, sigurnosti i tko zna što ne, onda vam je potreban pouzdan, siguran i pristupačan zajednički hosting (Shared). Tu sve radi odmah bez da je potrebno ikakvo naštimavanje ili twikanje., a implementacija CDN-a ili SSL-a je lagana i ne morate brinuti o sigurnosti servera.

Ako vam treba više snage i resursa, hosting planovi mogu biti skupi. Ali ako si to možete priuštiti, idite na to, ako si to ne možete priuštiti, tada biste trebali potražiti prilagođene VPS verzije koje, naravno, morate sami napraviti.
Osobno možemo preporučiti one na kojima radimo: Google Cloud, Digital Ocean i Linode.

2. Optimizacija slika

Ne optimiziranjem slika nanosite štetu vašem SEO-u i korisničkom iskustvu na vašoj web stranici. Ovdje možete optimizirati svoje slike, TinyPNG.

3. Caching

Malo je vrsta keširanja kojima se može rukovati na različite načine.
Najlakši način je upotreba dodatka za predmemoriranje. Najpopularniji je WP Super Cache koji se najlakše postavlja. No mi koristimo nešto malo jače, tj. sam server za obavljanje bilo koje vrste keširanja.

4. GZip kompresija

Ovo je značajka koja se obično automatski uključuje, ako nije, možete to učiniti putem hosting panela ili označavanjem okvira ispod opcija vašeg dodatka za predmemoriranje. Ako ste na upravljanom WordPress hostingu, ne morate se brinuti zbog toga.

5. CDN – Content delivery network

Ako vam je zaista stalo do sigurnosti i super brzine, onda je CDN nužan. Najpopularniji je CloudFlare koji je vjerojatno već integriran u vaš hosting panel, a za njegovo uključivanje trebat će minutu ili dvije.

6. SSL – Let’s Encrypt

Let’s encrypt šifriranje već treba biti integrirano u bilo koji hosting panel. Korištenjem SSL-a možete iskoristiti http2 protokol koji uvelike ubrzava učitavanje vaše web stranice.

7. Optimizacija baze podataka

WP-Optimize najbolji je dodatak za ovaj posao. Automatski će očistiti i optimizirati vašu WordPress bazu podataka tako da radi s maksimalnom učinkovitošću. Postoji čak i mogućnost automatskog održavanja za postavljanje. Ukoliko niste na WordPresu, instalirajte PHPMyAdmin.

Odgovori